Over Smelne

Wat eind jaren ’60 begon als een kleine werf achter de familieboerderij is in vijf decennia uitgegroeid tot een internationaal centrum voor motorjachten.

Smelne Yachtcenter is nog altijd een familiebedrijf en vandaag de dag is het aanbod van Smelne Yachtcenter vele malen breder. Onze kracht schuilt in de veelzijdigheid van ons aanbod. Wij bieden keuze uit 37 modellen die wij geheel naar uw wens bouwen op onze werf in Drachten. Stuk voor stuk luxe stalen Smelne motorjachten van hoogwaardige kwaliteit.

Smelne heeft zich ontwikkeld tot een merk van faam. Van oudsher staan onze kruisers en vletten bekend om hun voortreffelijke bouwkwaliteit en perfecte afwerkingsniveau. Datzelfde streven naar kwaliteit en perfectie typeert nog steeds ons yachtcenter. Wij staan volledig achter de motorjachten die wij verkopen. Daar mag u op vertrouwen en daar mag u ons aan houden.

Ook zijn wij importeur van de Haines motorjachten, waardoor wij verantwoordelijk zijn voor de verkoop en distributie van de verschillende lijnen van Haines Marine in de Benelux en Duitsland. Met de toevoeging van de Nidelv S-line motorjachten binnen ons aanbod kunnen wij u een schitterend totaalaanbod van nieuwe motorjachten bieden.

Daarnaast vindt u bij ons een groot aantal kwaliteitsoccasions. Variërend van middenklasse schepen tot exclusieve jachten. De motorjachten die wij in de verkoop hebben, worden gepresenteerd vanuit onze moderne showroom of liggen afgemeerd in onze open of overdekte verkoophaven.

Wilt u succesvol uw schip verkopen? Neem dan het professionele verkoopteam van Smelne Yachtcenter in de arm. Wij verzorgen de gehele verkooptransactie van uw motorjacht. Met onze kennis van de markt weten wij wat nodig is voor een geslaagde verkoop.

Heeft u al een boot? Dan kunt u bij ons terecht voor alle voorkomende onderhouds-, reparatie- en refit werkzaamheden. Inmiddels behoren we tot de modernste en best geoutilleerde jachtwerven, met onder meer een milieuvriendelijke helling, geklimatiseerde spuitcabines, een botenlift en een botenwagen voor jachten tot 40 ton. Daarnaast beschikken wij over 2.400 m2 ruimte voor winterstalling, circa 90 ligplaatsen in de haven en 36 overdekte ligplaatsen in de Smelne Marina.

U bent van harte welkom voor een bezoek aan ons yachtcenter!

Historie
In 1968 is ons familiebedrijf opgericht. Wat ooit  is begonnen in een werkplaats naast een boerderij is nu uitgegroeid tot een moderne werf. Lees meer over de historie met foto’s van alle Smelne modellen  door de jaren heen.

Smelne, at its very best!