Refit

Refit zorgt voor waardebehoud van uw schip 

Bevalt uw jacht nog prima, maar wilt u het in een nieuw jasje steken? Zijn er zaken die u up-to-date wilt laten maken? Denk aan het schilderwerk, teakdek onderhoud of vernieuwing, inbouw van moderne navigatie apparatuur of complete aanleg van een technische installatie. Dit alles kan worden gerealiseerd op Smelne’s goed uitgeruste werf met vakbekwame medewerkers.

Refit Smelne Kruiser 15.50S
De eigenaar van een Smelne Kruiser 15.50S wilde met zijn schip lange zeereizen gaan maken. Het schip had één motor. Smelne onderzocht de mogelijkheid voor een hulpmotor. Er is gekozen voor een Volvo Penta 55pk saildrive die op het vlak naast de hoofdmotor werd geplaatst.

Tijdens de proefvaart bleek de hulpmotor te zorgen voor een snelheid van 6 knopen. De eigenaar vaart nu met een gerust hart naar Scandinavië.

Refit Moonen kotter
De Moonen kotter was in een dusdanige staat dat een complete refit nodig was. Onder andere alle teakdekken, het stalen voordek en de schroefassen met kokers moesten vernieuwd worden. Verder is er een nieuw verfsysteem aangebracht, de motorruimte gemoderniseerd, bedrading vernieuwd en de motoren deels gereviseerd.

Na de refit verkeert het schip weer in nieuwstaat. Het is opgeleverd aan een zeer tevreden eigenaar en overgevaren naar Portsmouth aan de Engelse zuidkust.