Refit & upgrading

Wilt u het vaarcomfort van uw motorjacht verhogen? Bijvoorbeeld met een hekschroef of moderne navigatieapparatuur? Of wilt u uw schip cosmetisch weer in nieuwstaat brengen? Denkt u aan een nieuw teakdek of een nieuw gespoten motorjacht? Bij Smelne Yachtcenter bent u aan het juiste adres voor al uw refitwensen. Aan kwaliteit doen wij geen concessies, daarom voeren wij alle werkzaamheden uit in eigen beheer op de eigen werf. Zo weten wij – en daardoor ook u – zeker dat ze aan onze kwaliteitsnormen voldoen.

Niets is onmogelijk!

Ons team van monteurs, elektriciens, timmerlieden en stoffeerders is uiterst vakbekwaam. Honderden jachten ondergingen op onze werf een metamorfose. Vrijwel niets is onmogelijk bij Smelne Yachtcenter.

 

Inbouw stabilisatiesysteem in Smelne Vlet 42 SD
De eigenaar van een Smelne Vlet 42 SD wil, mede door het uitbreiden van zijn vaargebied, meer comfort aan boord bij het varen onder extreme omstandigheden.

De MagnusMaster biedt dit comfort voor het varen op zowel binnenwateren als offshore. Vooral bij golfslag zijwaarts en bij zware omstandigheden reduceert het rotorsysteem de beweging van het schip naar praktisch nul.

Wilt u meer informatie over een stabilisatiesysteem? Neem dan contact met ons op.

 

Inbouw generatorset en airconditioning
Bij een bestaand motorjacht hebben onze vakmensen een generatorset en airconditioning ingebouwd. De eigenaar gaat namelijk het Middellandse zeegebied bevaren. Daarvoor zijn deze installaties een welkome upgrading.

Om alles zo onzichtbaar mogelijk te installeren, is het werken met alle disciplines op één adres van grote waarde. Zo zetten we onze eigen monteur, timmerman en schilder in. Hierdoor kan de hoogwaardige afwerking relatief eenvoudig worden gerealiseerd.

 

Refit Smelne Kruiser 15.50S
De eigenaar van een Smelne Kruiser 15.50S wilde met zijn schip lange zeereizen gaan maken. Het schip had één motor. Smelne onderzocht de mogelijkheid voor een hulpmotor. Er is gekozen voor een Volvo Penta 55pk saildrive die op het vlak naast de hoofdmotor werd geplaatst.

Tijdens de proefvaart bleek de hulpmotor te zorgen voor een snelheid van 6 knopen. De eigenaar vaart nu met een gerust hart naar Scandinavië.

 

Klapbaar windscherm Haines 400
De eigenaar van de Haines 400 Continental laat een aantal aanpassingen op maat door ons uitvoeren. Zo wordt onder andere het windscherm klapbaar gemaakt en wordt de Haines voorzien van davits. Al met al een behoorlijke ingreep bij een bestaand motorjacht met vast windscherm. Maar onze specialist krijgt het voor elkaar!

 

Realiseren van een spiegeldeur en zwemplateau
De door ons verkochte Vripack voldeed niet geheel aan de wensen van de nieuwe eigenaar. Hij wilde o.a. een spiegeldeur en een zwemplateau. En niet zomaar een zwemplateau maar een plateau met een visbun. De eigenaar is namelijk een groot liefhebber van vissen in de wateren rondom Berlijn. En zo kreeg hij precies wat hij wenste.

Dat is het voordeel en de meerwaarde van het kopen bij Smelne; korte lijnen met alle specialismen in eigen huis!

 

Refit Moonen kotter

De Moonen kotter was in een dusdanige staat dat een complete refit nodig was. Onder andere alle teakdekken, het stalen voordek en de schroefassen met kokers moesten vernieuwd worden. Verder is er een nieuw verfsysteem aangebracht, de motorruimte gemoderniseerd, bedrading vernieuwd en de motoren deels gereviseerd.

Na de refit verkeert het schip weer in nieuwstaat. Het is opgeleverd aan een zeer tevreden eigenaar en overgevaren naar Portsmouth aan de Engelse zuidkust.