Historie

55+ jaar Smelne
In 1968 is de basis gelegd voor de bouw van Smelne motor jachten. Er werd gestart met de bouw van roeischouwen. De ambitie groeide en de eerste Smelne Kruiser van 8 meter werd gebouwd. Dit werd gerealiseerd vanuit een werkplaats aangrenzend aan de boerderij van de familie Veenje in Smalle Ee.

Van boerderij naar werf
Vanaf 1970 zijn er dan al een tweetal modellen leverbaar. Namelijk de 8 en 9 meter Smelne Kruiser. Door de agrarische bestemming voor de boerderij in Smalle Ee moest er worden verhuisd naar Buitenstvallaat te Drachten. Op deze locatie zijn vele Smelne Kruisers en later ook Veenje Kotters te water gelaten.

Smelne blijft groeien
In 1979 werd er opnieuw verhuisd naar de huidige locatie aan De Steven in Drachten. Hier koos men destijds voor omdat de vorige werf achter een sluis was gelegen. Deze sluis werd te klein voor de steeds groter wordende Smelne jachten en Veenje kotters.

Moderne werf
Op de locatie aan De Steven te Drachten zijn naderhand nog een groot aantal gebouwen, waarin verschillende disciplines worden uitgevoerd, gebouwd.
Met 2 volledig geklimatiseerde spuitcabines, een interieur afdeling, casco hal en technische afmontage is de omgeving perfect voor het bouwen van hoogwaardige Smelne motorjachten.

Toonaangevend familiebedrijf
Door het innoveren en ontwikkelen van nieuwe modellen zijn we uitgegroeid tot een toonaangevend watersportbedrijf in Europa. Met maar liefst 32 modellen is er een ruim aanbod voor vele doelgroepen. Smelne Yachtcenter BV realiseert veel disciplines in eigen huis. Hierdoor is Smelne ook het vertrouwde adres voor onderhoud, refit, winterstalling en jachtbemiddeling. Kortom een familiebedrijf met alle technische know how in eigen huis!