Najaarstocht 2013 verslag Meindert Klopstra

Najaarstocht 26 – 30 september 2013

10 deelnemende schepen

m.s. Roti Zora Mirjam + Werner Maag

m.s. Dimo 2 Gerhard + Monika Preibisch / Ake + Mattie Postma

m.s. Argo Christoph + Gabi Noack

m.s. Trijntje Frans Armee

m.s. White Jasmin Willy + Ina Huls

m.s. Allure Gerrit + Angela Lansink

m.s. Marjé Siep + Ans Babtist (gasten Gerrit + Hannie)

m.s. Rensina George + Beatrice de Rooij + Antoinette Gerritse

m.s. Neeltje Willem Wim + Corrie Nieuwhoff

m.s. Manatee Meindert + Eggie Klopstra

 

Donderdag 26 september
In de loop van donderdag meerden 10 Smelne schepen af in de haven van Hattem. Om 19.00 uur palaver in het drijvende magazijn van de haven. We stonden even stil bij onze zieke leden. Tevens werden de nieuwe clubleden Beatrice de Rooij + Antoinette Gerritse welkom geheten, ook een welkom voor Werner + Mirjam Maag onze Zwitserse leden. Enkele leden hadden zoals gebruikelijk de nodige alcoholische drankjes met hapjes meegenomen, na de uitleg van het programma werd het weer erg gezellig.

 

Vrijdag 27 september
Om 10.00 uur verzamelen voor een bezoek aan het bakkerijmuseum. De koffie met een grote krakeling viel bij allen goed in de smaak. Daarna werden we gehaald door bakker Martijn die voor ons enkele voorbeelden maakte met de nodige uitleg wat gepaard ging met veel lachen, daarna mochten we zelf aan de slag om onze creatieve kunsten te tonen wat iedereen erg goed af ging. Na afkoeling van onze gebakken kunstwerken ( zwaan / lauwerkrans / konijn / varken / krakeling ) kreeg iedereen het mee naar boord. De middag mochten we zelf besteden wat gepaard ging met schitterend nazomer weer. In de avond melde George de Rooij van de Rensina zich bij de 2 dames aan boord ( wat een bofkont).

 

Zaterdag 28 september
Om 10.00 uur met prachtig zonnig weer vertrokken naar Zwolle, door de Spooldersluis en de bruggen naar het centrum van Zwolle. Sluis + brugbediening verliepen uitstekend. Bij aankomst werden we opgewacht door Ake + Mattie Postma die als gast mee gingen met de Dimo 2. De middag werd door veel leden gebruikt om lekker te winkelen. 19.00 uur verzamelen voor het diner in Bistro Pampus, enkelen van ons kregen erg veel trek maar na een tijdje wachten op het eten was het eten voortreffelijk. Iedereen ging dan ook met een zeer voldaan gevoel om ca. 23.00 uur naar boord om van de nachtrust te gaan genieten.

 

Zondag 29 september
10.30 uur verzamelden we ons voor een bezoek aan museum de Fundatie. Na het museumbezoek gooiden we om 14.00 uur de trossen los om te vertrekken naar Zwartsluis. We kregen te horen dat de sluis in Zwartsluis dicht was i.v.m de harde wind en de waterstand zodat we niet naar het centrum konden varen wat met de havenmeester was afgesproken. Willem Nieuwhoff had reeds telefonisch contact gehad met de havenmeester en verzekerde ons dat we een prachtige ligplek kregen in de buitenhaven. Bij aankomst werd alles keurig geregeld en hadden we allemaal een goede ligplek (hulde aan de havenmeester en Willem) Even borrelen op de Rensina en daarna om 17.00 uur bowlen in restaurant het Zwartewater. We sloten af met een live cooking buffet iedereen kon zijn buikje flink dik eten, daarna een dessert van ijs en warme kersen. Nadat de organisatie elkaar bedankte werd er aan de dames door Gerhard Preibisch een prachtig boeket bloemen overhandigd. We namen van elkaar afscheid zodat iedereen op maandagmorgen zijn eigen gang kon gaan. We hebben weer met elkaar genoten van een heerlijke tocht en de stemming was super. Iedereen bedankt.

Meindert.