Ga terug

Smelne Vlet 42 SD Luxury

.
De Smelne Vlet 42 SD is een prachtig voorbeeld van hoogwaardig Nederlands vakmanschap. Elegant, stoer en robuust model met alle comfort aan boord.

Bij de Smelne Vlet 42 SD bevinden zich de open kuip, salon en keuken op één niveau waardoor het schip voor iedereen gemakkelijk toegankelijk is. De twee geïntegreerde trappen in de spiegel maken de toegang vanuit de gangboorden tot het zwemplateau eenvoudig.

De heerlijk ruime open kuip is bereikbaar vanaf het zwemplateau, via de spiegeldeur, of vanuit het gangboord dankzij de geïntegreerde opstaptreden. Verder bevindt zich in de kuip een comfortabele L-vormige geïntegreerde dekbank met veel opbergruimte. Dit alles te vinden onder het verlengde overhangende salondak.

De 4 massieve teak openslaande kuipdeuren verbinden de open kuip met de salon zodat er één grote leefruimte ontstaat. In het interieur is wit leder prachtig gecombineerd met warm Amerikaans kersen. Fraai is het houtwerk afgewerkt met massief lijstwerk en gebruik van hoogwaardige materialen als Hi-Macs werkbladen en de vele RVS details die deze Smelne Vlet rijk is.

De salon is ingedeeld met comfortabele L-vormige salonbank. De compleet lederen afgewerkte stuurstand met fraai rond gelijnde kastenwand aan BB geven een luxueuze uitstraling aan de ruime gezellige salon. De praktische massieve zijdeur naast de stuurstand maakt het de schipper eenvoudig om het schip aan te leggen. Met een speciaal geplaatste trap ben je snel van de stuurstand in het gangboord. Achter de salonbank en naast de stuurstand is de compleet uitgevoerde U-keuken met alle benodigde apparatuur aan boord. Door een royaal elektrisch te bedienen glazen dakluik is de salon aangenaam licht en de ventilatie optimaal.

In het voorschip is een prachtige sanitaire ruimte, gastenhut en zeer ruime eigenaarshut met vrijstaand dubbel bed gesitueerd.

Deze Smelne Vlet heeft een moderne lijn dankzij de strak gelijnde gesloten dakrand boven de salon. Groot voordeel van deze dakrand is dat water en vuil niet langs de ramen verdwijnen. Dit wordt allemaal binnendoor afgevoerd door middel van RVS buizen die op de waterlijn lozen.

Dat er bij Smelne alleen top kwaliteit wordt gebouwd valt direct op wanneer u aan boord gaat van deze Smelne Vlet 42 SD Luxury.

Smelne Vlet 42SD Luxury getest en excellent bevonden

“De Smelne Vlet 42 SD Luxury, laat een excellente indruk achter” aldus het Duitse vakblad SKIPPER.

Skipper gaat verder met:
“De Smelne Vlet 42 SD Luxury bewijst in de SKIPPER-test dat de sprekende extra aanduiding “Luxury” volledig verdiend is. Het gaat over een door en door gedegen motorkruiser die ook bij nadere inspectie een uitstekend kwaliteitsniveau aan de dag legt”

Lees hier het hele artikel

Bron: Skipper. Motorboote. Törns. Technik. Nr. 8, 2015

 

Merk
: Smelne
Type
: Vlet 42 SD Luxury
Lengte
: 12,98 m
Breedte
: 4,15 m
Diepgang
: 1,15 m
Gewicht
: 16.280 kg