Expeditie Wildernis van Karelië – Saimaa 2012

In 2012 start de expeditie van Harald en Silvia Paul onder de naam “Wildernis van Karelië-Saimaa”.

Een spannende route
Vanuit de haven Kapfelberg aan de Donau gaat de reis naar Lübeck. Vanaf hier wordt koers aangehouden naar Oost-Zweden. Met de oversteek van de Botnische Golf worden de Åland-eilanden in Finland bereikt. Het vervolg van de expeditie gaat langs de zuidelijke kust van Finland tot de stad Vyborg in Karelië in Rusland. Door het Saimaa kanaal, wordt de mijlpaal Lappeenranta (Saimaa merengebied) in Finland bereikt.

Energievoorziening van een permanent bewoond schip
Vanaf hier strekt zich een eindeloos landschap van meren uit met prachtige natuur die de Paul’s graag willen ontdekken. Aan boord van de Smelne Vlet 1100 OK “Gypsy Life” bevindt zich verschillende testapparatuur die betrekking heeft op regeneratieve energievoorziening van een permanent bewoond schip en de veiligheid van de kleine scheepsvaart. Dit is ook het doel van deze expeditie.

Stroomverbruik
De interactie tussen windgenerator en zonnepanelen moet het schip van de elektriciteit voorzien in de toekomst. Een extra zeil optimaliseert de aandrijving om zo nog zelfstandiger in de meest afgelegen gebieden te verblijven. Daarnaast zorgt het zeil ervoor dat het schip wat rustiger vaart bij zeer ruwe zeegang.

Speciale watervoorziening voor zoet water
Een speciaal waterfiltratie-systeem maakt het mogelijk alle soorten van zoet water op te slaan ook al is het nog zo verontreinigd. Hierdoor is het niet nodig om flessen water mee te nemen die men in de wildernis niet als afval achter kan laten. Al deze maatregelen leiden tot een leven in harmonie met de natuur.

Lees het actuele logboek van de bijzondere belevenissen op de site van Harald Paul.