Ga terug

Smelne Vlet 42SD Luxury

Keuken, salon en kuip bevinden zich op één niveau waardoor het schip voor iedereen gemakkelijk toegankelijk is. In het interieur is wit leder prachtig gecombineerd met warm Amerikaans kersen.

Fraai is het houtwerk met zijn vele rondingen. De twee geïntegreerde trappen in de spiegel maken de toegang tot het zwemplateau eenvoudig. Vanaf het zwemplateau kom je ook weer zonder trappen in de open kuip en direct in de salon. Men kan kiezen tussen de trappen aan BB of SB zijde in de open kuip of de deur in de spiegel. De mooie massieve zijdeur van teak aan BB naast de stuurstand maakt het de schipper eenvoudig om het schip aan te leggen. Met een speciaal geplaatste trap ben je snel van de stuurstand in het gangboord.

De Smelne Vlet 42 SD heeft een heerlijke ruime open kuip met teakdek. De open kuip is makkelijk toegankelijk via een deurtje vanaf het zwemplateau. Op het zwemplateau bevindt zich de buitendouche. Verder bevinden zich in de kuip twee comfortabele geïntegreerde dekbanken met veel opbergruimte. Dit is allemaal te vinden onder het verlengde overhangende salondak.

De keuken, salon en kuip bevinden zich op één niveau waardoor het schip voor iedereen gemakkelijk toegankelijk is. De compleet lederen afgewerkte stuurstand met fraai rond gelijnde kastenwand aan BB geven een luxueuze uitstraling aan de ruime gezellige salon. Door een royaal elektrisch te bedienen salonluik is de salon aangenaam licht en de ventilatie optimaal.

De ruime sanitairruimte met elegante Corian werkbladen is aan BB in het voorschip gerealiseerd. Er zijn vier vaste slaapplaatsen aan boord. Deze Smelne Vlet heeft een moderne lijn dankzij de strak gelijnde gesloten dakrand boven de salon. Groot voordeel van deze dakrand is dat water en vuil niet langs de ramen verdwijnen. Dit wordt allemaal binnendoor afgevoerd door middel van RVS buizen die op de waterlijn lozen.

Het hoogwaardige Alexseal verfsysteem geeft het schip een mooie extra glans. Het meegeleverde kwaliteitscertificaat, waarop laagdiktes en toekomstig onderhoud keurig worden omschreven, geeft aan dat er bij Smelne alleen top kwaliteit wordt gebouwd.

Smelne Vlet 42SD Luxury getest en excellent bevonden

“Het meest recente project van de werf, de Smelne Vlet 42 SD Luxury, laat een excellente indruk achter” aldus het Duitse Maandblad SKIPPER.

Skipper gaat verder met:
“De Smelne Vlet 42 SD Luxury bewijst in de SKIPPER-test dat de sprekende extra aanduiding “Luxury” volledig verdiend is. Het gaat over een door en door gedegen motorkruiser die ook bij nadere
inspectie een uitstekend kwaliteitsniveau aan de dag legt”

Lees hier het hele artikel

Bron: Skipper. Motorboote. Törns. Technik. Nr. 8, 2015

Merk
: Smelne
Type
: Vlet 42SD Luxury
Lengte
: 12,98 m
Breedte
: 4,15 m
Diepgang
: 1,15 m
Gewicht
: 16.280 kg